Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@01:54:09 GMT

محیط‌زیست حوزه‌ رسانه محور است

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۶۳۷۸۶

محیط‌زیست حوزه‌ رسانه محور است

به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، نورالله مرادی در دیدار با مهدی شهاب تالی مدیر رادیوهای پیام و آوا، محسن نقی‌لو مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه و کارشناسان آموزش سازمان حفاظت محیط‌زیست که در دفتر معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: محیط‌زیست یک حوزه‌ رسانه محور با جذابیت‌های رسانه‌ای خوب است و در عین‌حال با توجه به رویکرد جدید دولت مردمی نسبت به محیط‌زیست که بر بحث آموزش و اطلاع‌رسانی در این زمینه تأکید کردند اگر بتوانیم بحث حفاظت را در جامعه نهادینه کنیم خیلی از زیان‌هایی که الان مشاهده می‌کنیم را جبران خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی ریاست سازمان از دست رفتن زمان برای پیشگیری از زیان‌هایی است که متوجه محیط‌زیست و طبیعت می‌شود. ما نباید تعلل کنیم. زیان‌ها و خسارت‌هایی که به محیط‌زیست وارد می‌شود در بسیاری موارد جبران‌ناپذیر است لذا نباید دست روی دست گذاشت تا این مواهب الهی دچار لطمات و آسیب‌های متعدد شود، باید در حفاظت از محیط‌زیست شتاب کرد و به‌موقع عمل کرد. مسئولیت سنگینی بر عهده ما قرار دارد، نسل آینده نیاز به مراقبت‌های ما از طبیعت و محیط‌زیست دارند و نباید دچار غفلت شویم.

مرادی عنوان کرد: از آنجا که می‌دانم برای شما بزرگواران هم محیط‌زیست یک دغدغه است و همچنین دوستان و همکاران من که راغب هستند تلاش می‌کنند و سالیان سال در این حوزه زحمت کشیدند و بعضاً بستر مناسب برای ارائه‌ زحماتشان فراهم نبوده، پس این جلسه را با فال نیک می‌گیریم و شکل‌گیری این هم‌افزایی می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود. نهادینه شدن این فرهنگ در جامعه فرصت خوبی برای محیط‌زیست است و ما می‌توانیم در این دوره و در این برهه تاریخی در کشورمان با همکاری شما به‌خوبی خدمت کنیم.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست تصریح کرد: اساساً مباحث محیط‌زیستی مباحث جذابی هستند برای مثال وقتی ما راجع به رفتارشناسی یک‌گونه‌ جانوری حرف می‌زنیم مخاطب راغب می‌شود که بیشتر بداند و برایش جذابیت دارد و این‌ها همه فرصت‌های رسانه‌ای هستند و رادیو در این زمینه بستر خوبی است. جهان جدید جهان مینی مال است. جستارنویسی رایج شده است که هم اطلاعات داده می‌شود و هم مبانی علمی در مطالب گنجانده می‌شود که دارای جذابیت است. به همین دلیل ظرفیت رادیو پیام برای ما خیلی اهمیت دارد و مهم است.

مردم ما همچنان به رادیو وفادار هستند

محسن نقی‌لو مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط‌زیست هم در این جلسه عنوان کرد: رادیو پیام از لحاظ اثرگذاری جزو کانال‌هایی است که می‌تواند به همه حوزه‌ها ورود طلایی داشته باشد. مساله این است که سواد رسانه‌ای ما در حوزه محیط‌زیست چقدر است، کجا هستیم و کجا می‌رویم. هدف این است که در این زمینه افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی داشته باشیم و مردم ما در حوزه محیط‌زیست داناتر شوند و برای رسیدن به این هدف از همه فرصت‌ها استفاده می‌کنیم. ضریب نفوذی که رادیو پیام دارد و همچنین برنامه‌های اثربخش این رادیو برای ما قابل‌احترام است. از طرفی مردم ما همچنان به رادیو وفادار بوده و افراد بسیاری بخصوص مدیران دولتی مخاطب رادیوهای پیام و آوا هستند.  

وی افزود: رادیو رسانه‌ای است که همه‌جا حضور دارد، پارک، خانه، محل کار، وسایل نقلیه و...، این رسانه جزو ۳ کانال برتر است و از طرفی در محیط‌زیست هم‌ظرفیت‌های رسانه‌ای مناسبی وجود دارد که باعث می‌شود بتوانیم تعامل خوبی داشته باشیم  و امیدواریم که این تعامل شکل بگیرد.

رادیو آماده همکاری با سازمان محیط‌زیست است 

مهدی شهاب‌تالی مدیر رادیوهای پیام و آوا هم در این دیدار گفت: رادیو آوا پرمخاطب‌ترین شبکه است. رادیو پیام هم به همین صورت در حوزه خبررسانی، اطلاع‌رسانی، موسیقی دارای طیف گسترده‌ای از مخاطبان است.

مدیر رادیوهای پیام و آوا افزود: از این همکاری استقبال می‌کنیم. در بحث اطلاع‌رسانی می‌توانیم تعامل خوبی داشته باشیم  و علاوه بر این اگر به یک جمع‌بندی برسیم می‌توانیم برنامه‌ای با یک اسم و عنوان خاص با آیتم‌های محیط‌زیست انسانی، دریایی، طبیعی را اضافه کنیم.

شهاب تالی عنوان کرد: به‌عنوان رسانه ملی وظیفه سازمانی خودمان می‌دانیم که پیام بین مردم و مسئولین منتقل شود. اگر مباحثی همچون آموزش، هشدارهای محیط‌زیستی، اطلاع‌رسانی، توصیه‌های کارشناسی، به‌صورت موجز و جذاب در زمان‌های یک‌دقیقه‌ای از طرف سازمان حفاظت محیط‌زیست آماده شود و در اختیار این واحد قرار گیرد ما نیز می‌توانیم ۲ تا ۳ آیتم با یک عنوان مشخص تولید کرده و در طول روز پخش‌کنیم و همچنین بازپخش داشته باشیم.

در این جلسه مقرر شد در بحث سواد رسانه‌ای محتواهایی تأثیرگذار و جذاب از طرف سازمان حفاظت محیط‌زیست برای مخاطبان مختلف در اختیار این رسانه قرار گیرد و توسط رادیو تولید و پخش شود. علاوه بر پخش از رسانه ملی این تولیدات در فضای مجازی نیز منتشر شوند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست رسانه رادیو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست رسانه رادیو سازمان حفاظت محیط زیست رسانه رادیو سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم اطلاع رسانی رادیو پیام رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۳۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است